1. Ana Sayfa
  2. Manşet
  3. Twitter Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Twitter Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Twitter Hesap Silme

Sosyal Medya uygulamaları arasında  en çok tercih edilen uygulamalardan biri olan Twitter, tüm devlet büyükleri tarafından da kullanılan bir uygulamadır. Uygulamaya girdiğinizde sizin takip ettiğiniz kişilere ait gönderiler karşınıza çıkacak ve bilgi sahibi olmanızı sağlayacaktır. Facebook uygulaması küçük yaştan kişiler tarafından tercih edilse de Twitter böyle bir uygulama değildir. Özellikle haber takibi için tercih edilen Twitter’den sıkılıp bir süre sonra kalıcı olarak kapatmak isteyebilirsiniz. Hal böyle olunca Twitter Hesap Silme Nasıl Yapılır? araştırmaya başlayabilirsiniz.

Twitter Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Can sıkıntısıyla ya da bazı nedenlerle kendinize ait bir Twitter hesabı açtınız. Bir süre sonra bu hesaptan sıkıldınız ya da istediğinizi elde edemediniz. Ya da bilgi verme konusunda sizlere yeterli olmadı. Bundan ötürü Twitter Hesabını Kalıcı Olarak Silme işlemi konusunda detaylı araştırmalar yapmaya başladınız. Her ne kadar iyi bir Twitter kullanıcısı olsanız dahi twitter hesap silme işlemi yaparken bir takım yardımlara ihtiyacınız olabilir. Hesap silmenin neyi var ki, basit bir işlem dediğinizi duyar gibiyim. Herkes sizin kadar profesyonel bir Twitter kullanıcısı olmayabilir.

Önerilen Yazı
Tweet Zamanlama Özelliği Geliyor!

Twitter silme işlemi yapmadan önce sizlere bazı konulardan bahsetmemiz gerekiyor. Tüm bu şartları kabul ettiğiniz takdirde hesap silme işlemine geçebilirsiniz. Öncelikle şunu bilmeniz gerekiyor ki twitter hesap silme işlemi yaptıktan sonra aynı kullanıcı adı ve aynı şifre ile hesabınızı açamazsınız. Adı üstünde kalıcı silme diyoruz. Kalıcı olarak silinen bir hesap için geri dönüş olmaz. Eğer yeniden Twitter giriş yapmak istiyorsanız o zaman yeni bir kullanıcı adı ve yeni bir şifre kullanmanız gerekiyor.  Şayet hesabınızı silmeyip, twitter hesap dondurma işlemi yaptıysanız o zaman adımlar daha farklı olmaktadır. Bundanda bahsedeceğiz. Öncelikle Twitter hesabını kalıcı olarak kapatma konusunda sizlere bilgi vermek istiyoruz. Tüm şartları kabul ediyorsanız başlayalım.

Twitter Hesap Silme İşlemi Yapmadan Önce Verileri İndirme

Twitter Veri İndirme

Twitter hesabınızı silmeden önce tüm verilerinizi de indirme gibi bir hakkınız var. Tüm bu veriler size ait olduğu için hesabınıza ait olan son şifrenizi hatırlamanız gerekiyor. Verileri indir kısmına tıkladıktan sonra sizden şifre istenecektir. Şifreyi girdikten sonra indirebileceksiniz. Twitter verilerini indirmek için:

Verileri İndir
  • Twitter verilerinizi bilgisayarınıza indirmek için:
  • Twitter’a giriş yapın.
  • Bilgisayardan giriş yapıyorsanız sağ da, telefondan giriş yapıyorsanız solda yer alan Ayarlar kısmına girin.
  • Karşınıza çıkan Twitter verilerin ardından Twitter Arşivin yolunu izleyerek Twitter verilerinizi indirin.

Twitter Veri İndirme oldukça özel bilgilerden oluştuğu için Twitter tarafından sizden bir kez daha şifre istenecektir. Arşiviniz hazır olduğunda mail adresinize gönderilecektir.

Önerilen Yazı
Facebook Anket Artık Messenger da

Twitter Hesabını Kalıcı Olarak Silme

Twitter Hesap Silme işlemi aslında tüm diğer sosyal medya hesaplarından daha kolay bir şekilde yapılmaktadır. Sadece doğru adımları izlemek yeterli olacaktır. İşte, Twitter hesabını kalıcı olarak silme adımları…

  • Öncelikle size ait olan e-posta ve şifre ile Twitter giriş işlemini gerçekleştirin.
  • Daha sonra bilgisayardan twittera giriyorsanız sol da, telefondan giriyorsanız sağ kısımda yer alan Ayarlar(Settings) kısmına tıklayın.
  • Karşınıza çıkan Hesap kısmına girerek en altta yer alan “Hesabını Devre Dışı Bırak” kısmına tıklayın.
  • Siz oraya tıkladığınızda Twitter size “bu hesabınız devre dışı bırakılacaktır” uyarısını yapar.
  • Her şeyi kabul edip, “Hesabı Devre Dışı Bırak” kısmına tıkladıktan sonra hesabınız kalıcı olarak kapatılacaktır.

Kapatılan Twitter Hesabını Tekrar Açma

Yukarıdaki işlemleri yaparak kapattığınız Twitter hesabını yeniden açmak istiyorsanız eğer 30 gün içerisinde kullanıcı adınız ve şifrenizle hesabınıza girmeniz gerekiyor. 30 gün içerisinde tekrardan giriş yaptığınız hesabınızı kapatmak istiyorsanız yukarıdaki adımları tekrardan uygulamanız gerekiyor.

Yorum Yap

Yorum Yap