1. Ana Sayfa
  2. Sosyal Medya Haberleri
  3. TikTok Hesabı Silme İşlemleri

TikTok Hesabı Silme İşlemleri

TikTok Hesabı Silme İşlemleri

Elbette bu uygulamayı herkes duymuştur. Her geçen gün kullanıcısı artan bir uygulama olan TikTok milyonlarca kişiyi kendisine bağlamayı başarmış özel özel bir sosyal ağdır. TikTok uygulamasını kullanan kişiler kısa video oluşturarak paylaşım sağlayabiliyorlar.

Yapılan videolara çeşitli özel efetkler, etiketler, çıkartmalar, müzikler ya da sesler de eklenebiliyor. Bunlara ek olarak video klipleri kesmek, birleştirmek, kırpmak ve düzenlemek gibi çeşitli seçeneklerde bulunuyor. TikTok uygulaması videolar için sadece 15 saniye zaman tanıyor. Ancak uzun videolar yapmak için birbirlerine ekleme yapılabiliyor.

Fakat bu uygulamanın özellikleri dışından bir konu merak ediliyor ki o konu ise TikTok hesabı silme işlemidir. Hesabın açılması gayet basit olan bu uygulama, kapatma açısından da çok kolay yöntemleri mevcut. Öyleyse TikTok hesabı silme işlemleri nelerdir? Sizlerle paylaşıyoruz.

Tiktok Hesabı Kapatma İşlemleri

TikTok kullanıcıları hesaplarını kapatmak istediklerinde uygulaması gereken birkaç kolay yöntemi uygulamaları gerekiyor. Bu yöntemler şu şekilde sıralanıyor;

  • İlk olarak TikTok hesabına giriş sağlanıyor.
  • Girilen hesabın ana ekranında siyah beyaz renkte bir müzik nota simesi (iPad/iPhone) veya uygulama çekmecesinde (Android) bulunmaktadır.
  • Image titled AndroidIGprofiles.png biçiminde olan profil simgesine dokunulur.
  • İnsan figürüne benzeyen bu simge ekranın sağ alt köşe tarafında yer alır.
  • Eğer hesapta oturum açılmadıysa TikTok uygulaması oturum açılmasını isteyecektir.
  • Yan yana üç nokta olan simge (•••) için dokunulur.
  • Giriş yapılan bu menü ekranın sağ üst köşe kısmında yer alıyor.
  • Menünün açılmasının ardından hesabımı yönet seçeneği seçilir.
  • Bu seçenek menünün üst kısmındadır.
  • Gelecek olan ekran aşağıya doğru kaydırılır ve hesabı sil seçeneğine dokunulur.
  • Bu seçenek hesabımı yönet kısmında yer alır. Seçeneğe dokunulduğunda hesabın silinmesi hakkında birçok bilgilerin bulunduğu bir onay sayfası belirir.
  • Hesap Facebook ya da Twitter üzerinden oluşturulduysa onay sayfası ekranda belirmeden daha önce doğrule ve devam et seçeneğine dokunulur.
  • O hizmette mutlaka oturum açılması gerekir.
  • Kırmızı renkte belirlenmiş olan hesabı sil seçeneğine dokunulur.
  • Bu seçenek ekranın alt kısmında yer alır.
  • Seçeneğe dokunulduktan sonra ekrana bir onay penceresi daha belirir.
  • Hesabın nasıl ayarladığına bağlı bir şekilde silme işlemine devam etmek adına telefon numarası onaylaması yapılmalıdır.
  • Bunun yanı sıra onay kodunun girilmesi gerekebilir.
  • Kişiden onay istendiği vakit ekranda bulunan talimatları düzenli bir şekilde uygulaması gerekir.
  • En son kısımda onaylamak için sil seçeneğine dokunulur.
  • Kişinin TikTok oturumu böylece sonlanacaktır.
  • Hesabın devre dışı kalmasına bağlı olarak videolar ortadan kalkar ve diğer kullanıcılar tarafından görülmez.
Önerilen Yazı
Twitter Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Tüm işlemler adım adım takip edildiğinde TikTok hesabı silme işlemi tamamlanacaktır. Bu bilgilere ek olarak hesabın kapatılmasının ardından mutlaka 30 gün süre içerisinde giriş yapılmamalıdır. Eğer karar değişir giriş gerçekleştirilirse silme işlemi sonlanacaktır. Ancak 30 gün sonrası hesaba giriş denemesinde böyle bir hesabın olmadığından dolayı giriş gerçekleşmeyecektir.

Yorum Yap

Yorum Yap