1. Ana Sayfa
  2. Sosyal Medya Haberleri
  3. Facebook Hesabı Silme İşlemleri

Facebook Hesabı Silme İşlemleri

Facebook Hesabı Silme İşlemleri

Herkesin bir kimlik kartı gibi Facebook hesabı vardır. Adı üstünde yüz kitabı anlamına gelen Facebook, kişileri birbirine tanıştırmak ve çeşitli bilgileri paylaştırmak amacı ile kurulmuştur. Ayrıca dünya çapında en bilinen sosyal ağ ortamı olarak da kabul edilir.

Fakat Facebook hesaplarını silmek isteyenler bu konu hakkında ne yapacakları konusunda tam olarak bilgi sahibi değiller. Bizlerde Facebook hesabını silmek isteyip de ne yapacağın tam olarak bilmeyen dostlarımıza Facebook hesabı silme işlemleri hakkında desteğimizi veriyoruz.

Facebook Hesabı Silmek İçin Gereken İşlemler

Facebook hesabını silmek için elbette ilk önce hesap içerisine giriş prosedürü gerekiyor. Ayrıca bu önemli bir bilgidir ki çeşitli gönderileri ve fotoğrafların kopyasını indirmeniz sizlere tavsiye ediliyor. Hesabın silinme işlemi gerçekleştiğinde artık geriye hiç bir şey getirme şansı bulunmuyor. Bu nedenle gerekli olan fotoğraf ve gönderiyi indirmeyi unutmayın.

Hesabın silinmesi için gerekli işlemler ise şu şekilde gerçekleşiyor;

  • Facebook hesabına giriş yapıldıktan sonra sağ üst köşesinde bulunan bu simge tıklanır.
  • Açılacak olan yerde (ayarlar) kısmına tıklama yapılır.
  • İşlemin ardından hemen sol sütunda bulunan Facebook bilgileri kısmına tıklama yapılır.
  • Çıkacak kısımda dondurma ve silme yazısı için tıklanır.
  • Hesabı sil öğesi seçilir.
  • Hesabı silme işlemine devam et tıklanır.
  • Şifre girilir.
  • Devam tıklanır.
  • En son olarak da (hesabı sil) yazısı için tıklama gerçekleştirilir.

Facebook hesabını silmek böyle basit yöntemlerden oluşuyor.

Yeni Facebook Hesap Silme İşlemi

Yeni Facebook için gerekli olan hesap silme işlemleri ise şu şekildedir;

  • Hesaba girişin ardından süt üst bölümde yer alan simgeye tıklama gerçekleştirilir.
  • Ardından (ayarlar ve gizlilik) yazısı tıklanır.
  • Açılan yerde ayarlar öğesi seçilir.
  • Ardından sol sütunda yer alan Facebook bilgilerin öğesi tıklanır.
  • Dondurma ve silme öğesi tıklanır.
  • Bu işleminde ardından (hesabı kalıcı olarak sil) seçeneği seçilmelidir.
  • Hesabı silme işlemine devam et tıklanır.
  • Hesabı sil tıklanır.
  • Şifre girilir.
  • Devam tıklanır.

Böylece Facebook hesabı silme işlemi tamamlanacaktır.

Hesap Silme İşleminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Facebook kullanıcılarının dikkat etmesi gereken konulardan bir tanesi hesabın silme işlemi tamamlandığında 30 gün içerisinde bir daha hesaba dönüş yapılmamasıdır. Eğer giriş sağlanırsa yapılan silme işlemi otomatikman iptal edilecektir. Facebook hesabının kalıcı olarak silinmesi adına kesinlikle tam tamına 30 gün süre beklenmesi gerekir.

Önerilen Yazı
Swarm Hesap Silme İşlemleri

Ayrıca paylaşmış olduğunuz her şeyin tamamen silinmesi için 90 gün ek süre verilebilir. Tüm bu bilgiler tamamen siliniyorken Facebook kullanan diğer kişiler kesinlikle erişim sağlayamazlar. Hesap 30 gün içinde silinirken paylaşılanlar 90 gün süre zarfına kadar uzayabilir.

 

 

Yorum Yap

Yorum Yap